Blog
Leave a comment

10 jaar Fantastic Man in een boek

Is dit de eerste keer dat een tijdschrift een soort ‘greatest hits’ in boekvorm uitbrengt? In 2005 lanceerde het Nederlandse duo Gert Jonkers en Jop van Bennekom het Engelstalige mannenmodeblad Fantastic Man. Het beste uit die tien jaar is nu samengevoegd in het boek ‘Fantastic Man: Men of Great Style and Substance’. 

Wie pas laat heeft ontdekt hoe lezenswaardig de interviews met mannelijke acteurs, ontwerpers, artiesten, sporters, journalisten, fotografen, muzikanten en schrijvers in Fantastic Man waren, kan zijn hart ophalen in dit boek waarin 69 interviews te vinden zijn. Van Tom Ford tot Ewan McGregor, van Bret Easton Ellis tot Tim Blanks, van Raf Simons tot David Beckham en van Boris Becker tot Yotam Ottolenghi.

“Het moest over mannen gaan in plaats van over mode. Niet over fashion, maar over kleding. We wilden persoonlijkheden interviewen”, zei Jop van Bennekom over hoe hij en Jonkers Fantastic Man voor zich zagen toen ze het bedachten. Inmiddels bestaat het tijdschrift – dat twee keer per jaar verschijnt – tien jaar en heeft het in tussentijd awards gewonnen voor de art direction en heeft het wereldwijd een grote schare lezers.

Dit dikke hardcover boek met ruim 570 pagina’s aan interviews en foto’s – van onder meer Juergen Teller, Bruce Weber en Wolfgang Tillmans – is een aanrader voor iedereen die pas laat Fantastic Man heeft ontdekt, voor modeliefhebbers die vanuit een ander perspectief over de modewereld willen lezen of voor wie interviews met celebrities in andere bladen niet diepgaand genoeg of gewoonweg te kort vond.

‘Fantastic Man: Men of Great Style and Substance’ is te koop voor € 39,95.

Lees ook: Tien jaar Fantastic Man in 10 quotes

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 × = eight