Blog
Leave a comment

5 plekken in Londen waar je als (mode)tijdschrift-liefhebber naartoe moet

Wanneer ik Londen bezoek, gaat er altijd weer een paar kilo aan tijdschriften mee terug. Om twee redenen: Britse tijdschriften zijn goedkoper aan te schaffen in Groot-Brittanië en er zijn veel plekken waar het aanbod aan tijdschriften die ik nog nooit gelezen heb erg groot is. Deze vijf plekken in hartje Londen heb ik tot nu toe ontdekt (en ik heb er hier en daar nog wat extra tips in gegooid).

1. Wardour News (118-120 Wardour Street, een zijstraat van Oxford Street)
Wardour News heeft de uitstraling van een gemiddelde magazine-shop-die-ook-sigaretten-en-flessen-bronwater-verkoopt, maar heeft een aanbod dat gelijk is aan het Athenaeum Nieuwscentrum in Amsterdam. Ga er aan het begin van de avond heen, zodat je daarna bij de buren – brasserie Côte – een hapje kunt eten.

wardour news

2. De Vintage Magazine Store in Soho (39-43 Brewer Street)
Een walhalla voor tijdschriftenfanaten. Naast heel veel vintage magazines, variërend in prijs van £5 – £15, kun je hier ook terecht voor filmposters, kaarten en tassen. Op het eerste gezicht denk je dat het aanbod wat tegenvalt en lijkt de winkel een beetje shabby, maar je moet dus naar de kelder, waar héél veel jaargangen tijdschriften te vinden zijn. Je kunt er edities uit de jaren vijftig vinden, maar ook meer recente. En naast Britse modebladen, ook internationale edities.

vintage magazine store soho londen

3. Warenhuis Selfridges (Oxford Street)
De tijdschriftenafdeling op de begane grond, voorbij de Topshop/Miss Selfridge/All Saints-sectie (via de linkeringang) is niet per se een lust voor het oog, maar heeft wel een heel groot aanbod aan commerciële én independent magazines. Vervolgens vind je op de tweede en derde verdieping de mode úit die magazines. (Tip: op de derde verdieping vind je de wat betaalbaardere merken.)

4. Het kantoor van de Britse Vogue (Hannover Square, een zijstraat van Regent Street)
Een kijkje op de werkvloer van de Britse Vogue zit er niet in, maar op de begane grond kun je wel terecht voor alle edities die uitgever Condé Nast wereldwijd uitgeeft: van de Japanse Vogue tot aan Casa Vogue Brasil en van de Koreaanse W tot aan de Russische Allure. Ook Vogue‘s modeboeken zijn hier verkrijgbaar.

vogue house london

5. De museumwinkel van Tate Modern
Hoe groter het museum, hoe groter de museumwinkel en dat betekent in dit geval ook een enorme wand vol kunst- en modebladen. De zwaardere types vooral, zoals Purple Fashion, POP magazine en LOVE. Op de vijfde verdieping kun je in het café genieten van een drankje met een van de beste uitzichten van Londen, op de Theems.

Heb jij nog aanvullende tips? Laat ze hieronder weten.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one × 3 =