Blog
Leave a comment

7 modemerken die hun eigen tijdschrift uitbrengen

Mode en tijdschriften zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En hoewel er modetijdschriften genoeg zijn, kiezen een aantal modemerken ervoor zelf een tijdschrift uit te brengen. Niet per se als reclameblaadje, maar als volwaardig tijdschrift dat ook wordt gelezen door lezers die hun kleding niet koopt of kan betalen. Dit zijn er zeven, van magazines van internationale webshops tot kleinere modelabels. 

porter magazine summer 2015

1. Porter – Net-a-Porter.com

Zelfs webshops die al een digitaal magazine hadden (The Edit), wilden (ook) een papieren versie en zelfs een waarmee zo konden concurreren met gevestigde namen als Vogue en Harper’s BAZAAR. Webshop Net-a-Porter.com lanceerde in februari 2014 Porter, dat elke twee maanden uitkomt en in 60 landen wordt verkocht. De oplage was een jaar later nog niet zo hoog als ze voorspeld (of gehoopt) hadden, maar dat het blad meer bezoekers naar de site trekt en lezers meer doet uitgeven, blijkt al wel.

Porter kost € 9,99.

cos magazine aw2009

2. COS – COS Magazine

COS adverteert niet, maar brengt een eigen magazine uit – een waarvoor mensen speciaal bij de start van een nieuwe modeseizoen naar de winkel komen. Dat is ook niet zo gek als je weet wie de makers van het blad zijn, namelijk het duo dat ook achter modebladen Fantastic Man en The Gentlewoman zit: Gert Jonkers en Jop van Bennekom. COS Magazine heeft elke editie een ander thema, staat vol interviews, maar ook de nieuwe COS-collecties worden erin getoond in de modeproducties. 

COS Magazine is gratis.

rika-magazine-fall-winter-2015-13

3. Rika – Rika Magazine

Vier jaar nadat de uit Zweden afkomstige Amsterdamse Ulrika Lundgren haar modelabel Rika oprichtte, lanceerde ze Rika Magazine, een tweejaarlijks magazine. “Ik wil met dit magazine mijn visie en filosofie laten zien – hoe ik denk over mode, kunst en de vrouwen die ik wil vieren”, zei ze in een interview met i-D Magazine. Op de modepagina’s vind je niet alleen kleding van Rika, maar ook van andere merken.

Rika Magazine kost € 13,00.

asos-magazine-december-2015

ASOS – ASOS Magazine

Webshop ASOS weet voor elke nummer – dat zowel in print als digitaal verschijnt – een beroemdheid te strikken voor de cover en een interview. Stylisten van ASOS zetten de modepagina’s in elkaar en geven styling tips en alles is direct shopable. ASOS wordt maandelijks door meer dan 500.000 mensen gelezen en is daarmee het best gelezen tijdschrift van een modemerk.

ASOS Magazine is gratis.

acne-paper-the-actress-cover

5. Acne Studios – Acne Paper

Modelabel Acne Studios doet, net als COS, niet aan adverteren in andere media, maar geeft sinds 2005 een eigen tijdschrift uit: Acne Paper. Het tijdschrift staat hoog aangeschreven om zijn inhoud en vormgeving. In het blad wordt met geen woord gerept over het label zelf en het blad bevat ook geen advertenties. Acne Paper verschijnt twee keer per jaar.

Acne Paper kost € 10,00.

topshop-214-magazine-fw-2011-gwen-loos

6. Topshop – 214 / Topshop Magazine

Tot een jaar geleden kon je elk modeseizoen ook gratis door Topshop’s 214 bladeren, vernoemd naar het adres aan Oxford Street in Londen. Met de nieuwste mode- en beautytrends, samengesteld door fashion editors van Topshop. Tegenwoordig is de inhoud alleen nog online te vinden, maar wordt wel wekelijks aangevuld in plaats van slechts een keer per seizoen.

Topshop’s 214 Magazine was gratis.

colors87_cover_ok-copy_399_500_90

7. Benetton – Colors Magazine

Colors van Benetton heeft waarschijnlijk van alle modemerken het tijdschrift met de meeste niet aan mode gelinkte inhoud. Er zijn themanummers gewijd aan vluchtelingen, voetbal, aids, kunst en tieners, maar ook aan mode-gerelateerde onderwerpen als fotostudio’s en shoppen. Colors verschijnt vier keer per jaar in zes verschillende edities en bestaat van alle door modemerken opgerichte tijdschriften het langst, sinds 1991.

Colors Magazine kost € 13,00.

Welk(e) tijdschrift(en) van modemerken lees jij?

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 × nine =