Achter de schermen
Leave a comment

9 feitjes over Anna Wintour

Je hebt ‘The Devil Wear’s Prada’ gelezen, ‘The September Issue’ gezien, maar je moet nog wel aan de biografie beginnen? The Huffington Post zette 9 feitjes op een rij over ‘s werelds bekendste hoofdredacteur: Anna Wintour.

 De opmerkelijkste? Ze verdient zo’n twee miljoen dollar per jaar, ze werd in 1975 ontslagen bij tijdschrift Harper’s Bazaar omdat ze te ver ging tijdens het stylen van een couture fotoshoot in Parijs (de modellen kregen dreadlocks) en ze heeft al meer dan 25 jaar hetzelfde kapsel, getuige de foto’s. Lees hier alle 9 feitjes over Anna Wintour.

Meer Anna Wintour?
Haar biografie ‘Front Row: Anna Wintour: What Lies Beneath the Chic Exterior of Vogue’s Editor in Chief’ is een must read voor zowel fashionista’s als Vogue-aanhangers. Voor €14,49 te koop bij Bol.com.

Front Row biografie Anna Wintour

Hoe ze te werk gaat komt goed naar voren in de documentaire ‘The September Issue’ uit 2009, waarin de redactie van de Amerikaanse Vogue toewerkt naar het dikste nummer (twee kilo) van het jaar; de septembereditie. De documentaire volgt Anna en andere medewerkers in de totstandkoming van het septembernummer van 2007 met Sienna Miller als covermodel. Nog niet gezien? Bestel ‘m hier voor maar €9,99.

The September Issue

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 × = thirty two