Achter de schermen, Blog
Leave a comment

Achter de schermen van een Vogue-covershoot

“Bij het schieten van een cover ben je je heel bewust van het feit dat het moet verkopen”. Aan het woord is Lucinda Chambers, fashion director van de Britse Vogue, afgelopen zaterdag op het Vogue Festival.  Samen met covermodel Cara Delevingne, haarstylist Sam McKnight (die aan meer dan 80 Vogue-covers heeft  meegewerkt) en make-up artist Charlotte Tilbury vertelt ze hoe het eraan toegaat achter de schermen bij een covershoot voor de Britse Vogue.

De enige persoon die ontbreekt in dit rijtje is Mario Testino, die de cover fotografeerde, maar pas een dag later geïnterviewd zal worden over zijn werk als modefotograaf. “Iedereen is nerveus, zelfs Mario”, voegt Chambers toe. En: “er is een andere dynamiek wanneer het een covershoot betreft”. Voor hét model van dit moment, Cara Delevingne (20), was het haar eerste Vogue-cover: “Het is alsof je een award krijgt als je ‘een cover krijgt”. Ze vertelt dat ze zich niet echt heeft voorbereid op de shoot en dat het er vooral om gaat dat je ogen moeten zeggen “koop me”.

Vogue-redacteur Alexandra Shulman leidt de ‘discussie’ deze zaterdagmiddag in het Southbank Centre aan de Thames, op een steenworp afstand van de London Eye. Modeliefhebbers vanuit de hele wereld zijn toegestroomd naar deze tweede editie van het Vogue Festival, waar in twee dagen tijd gerenommeerde mode-ontwerpers, fotografen, haar- en make-up artiesten  Vogue-redacteuren en andere mensen werkzaam in de mode-industrie komen vertellen over het tot stand komen van een mode-collectie, (cover)fotoshoot, tijdschrift of webshop (Net-a-Porter). Tussendoor vlechten haarstylisten het haar van bezoekers in de nieuwste catwalktrends, brengen make-up artiesten ‘smokey eyes’ aan met de nieuwste make-up, kun je jezelf ‘op de cover’ van de Vogue laten zetten door een van de vaste Vogue-fotografen terwijl je de nieuwste Chanel-tassen showt, kun je ‘speeddaten’ met Vogue-redacteuren en al je vragen stellen over modejournalistiek, styling en designen, maar ook aan boekers wanneer je de aspiratie hebt om model te worden.

Een fashion event als deze zorgt ervoor dat iedereen het beste uit de kast trekt, al was het alleen maar om door een fotograaf gespot te worden en op een streetstyle blog te belanden. Of op de site van de Britse Vogue, waar een selectie van de beste of meest excentriek geklede bezoekers te zien zijn.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× five = 20