Achter de schermen, Werken bij een tijdschrift
Leave a comment

Wat doet een picture editor bij Vogue?

Rachel Lucas-Craig is deputy picture researcher bij de Britse Vogue en picture editor bij Miss Vogue. Op het Vogue Festival 2015 in Londen vertelt ze tijdens een een masterclass magazine editing wat haar werk inhoudt. 

“Als picture researcher doorzoek ik het Vogue-archief om foto’s weer in Vogue te plaatsen”, vertelt Rachel Lucas-Craig, sinds 2011 werkzaam bij Vogue. Ze is als enige bij Vogue gespecialiseerd in het archief. Als er voor een artikel over de muzes van bekende modeontwerpers beeldmateriaal moet worden gevonden, duikt zij het archief in voor foto’s van muzes. Is er een trend revival, dan zoekt zij naar foto’s van de oorsprong van die trend, of dat nu in (een Vogue uit) de jaren zestig of in de jaren negentig was.

Om het archief nog vaker terug in het magazine te krijgen, bedenkt ze naast deze opdrachten ook zelf features op basis van archiefmateriaal. Zoals ‘A funny thing happened’ in het mei-nummer van 2013, waarin fotografen herinneringen ophaalden uit trips met Vogue. Ze vertelt dat ze op dit moment bezig is met een feature over dieren.

a-funny-thing-happened-555

a-funny-thing-happened-2-555

De productie van fotoshoots
Naast haar werk als picture researcher is ze ook picture editor van Miss Vogue, het zusje van de Britse Vogue, dat twee keer per jaar uitkomt en zich richt op een jongere doelgroep. Als picture editor doet ze ook de productie van fotoshoots: van het vinden van een haar- en make-up team, tot locaties scouten en zorgen dat iedereen op de dag zelf weet waar hij moet zijn. Ook scout en boekt ze (opkomende) fotografen voor de shoots in Miss Vogue, ze houdt assistenten van gerenommeerde fotografen als Patrick Demarchelier of Bruce Weber in de gaten of wordt getipt door agencies en komt ze zo in aanraking met nieuw talent. Fotografen van een ander kaliber dan die voor grote zus Vogue werken. “Vogue is more glossy, we verwachten [daar] meer retouching”.

Voordat er een shoot van een ‘coverstar’ plaatsvindt, maakt ze een moodboard. “Hoe ziet ze er zelf uit, wat draagt ze in het dagelijks leven? We willen in een shoot iemand niet helemaal veranderen”.

cressida-2-miss-vogue

Na een shoot maakt zij een selectie uit alle foto’s. Welke worden opgenomen in de productie, welke passen bij elkaar op een pagina? Zoals deze uit de laatste editie van Miss Vogue, met als ‘coverstar’ de ex van Prins Harry, Cressida Bonas. Daarna gaan ze naar de art director. “Maar alle foto’s blijven in het archief bewaard, ook de niet gepubliceerde foto’s.” Een (volgende) picture researcher kan daar vervolgens over drie of dertig jaar weer uit putten.

rachel lucas craigRachel studeerde fotografie aan de London College of Printing en werkte vóór Vogue als picture editor bij ELLE en freelancete onder meer voor Stella McCartney. Ze begon bij Vogue als picture coordinator, waar ze na twee jaar doorgroeide naar de functie van deputy picture editor. Voor dit specifieke werk bestaat geen studie, zegt Rachel: “production you learn on the job”.

Foto’s uit Vogue: eigen archief
Foto’s uit Miss Vogue: fotograaf Sean Thomas
Foto Rachel Lucas-Craig: LinkedIn

Elke woensdag lees je op Latest Issue meer over de verschillende functies bij de Britse Vogue: features editor, photo editor, art editor, chief sub editor, editor en contributing editor.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four × = 16