Blog
Leave a comment

Blog | Hunter boots: hoe een regenlaars een gewild mode-item werd

Kate_Moss_Hunter_Wellies

Uggs zijn weliswaar warm, maar je kunt er niet mee door de sneeuw banjeren en All Star-sneakers zijn misschien de ultieme festivalschoen, totdat het begint te regenen. Rest ons de schoen die dit allemaal wel mogelijk maakt: de regenlaars. En de regenlaars der regenlaarzen is de Hunter Wellington boot.

De Hunter-regenlaars kent een rijke (Britse) historie: opgericht in 1856 door een Amerikaan op Schotse grond, heette het bedrijf eerst The North British Rubber Company en werd echt groot tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen er een miljoen exemplaren werden geproduceerd voor de mannen in de loopgraven.

Maar het was pas in 1956 dat de Original Green Wellington werd ontworpen. Uniek vanwege het orthopedische design, waardoor de laarzen erg comfortabel waren om te dragen (denk nu even terug naar de dagen dat jij als kind in je Scapino-regenlaarzen buitenspeelde, zo comfortabel waren die niet).

Glastonbury, 2005
Fast forward naar 2005, waar in het Britse dorpje Pilton de natste editie ooit van Glastonbury plaatsvond. En daar was topmodel Kate Moss, voorbereid, in haar Hunter Wellington-regenlaarzen onder haar korte shorts. De foto’s gingen de wereld over en sindsdien is de Hunter boot niet meer weg te denken op festivals. In 2009 leidde het zelfs tot een samenwerking met schoenenmerk Jimmy Choo. “I was inspired by images from the festivals of the hip Brit girls in their wellies. This led to our collaboration with Hunter to produce a sleek interpretation of the British classic,” lichte Jimmy Choo-president Tamara Mellon de samenwerking toe aan de Britse Vogue. Het resultaat: zwarte Hunter-laarzen met Jimmy Choo’s kenmerkende krokodillenprint.

Het iconische design van de Hunter Wellington Boot is nog steeds waar het merk Hunter om draait en de laarzen worden nog steeds op dezelfde manier handgemaakt, uit 28 verschillende onderdelen. De ‘Original Tall Classic’ kost € 119,-.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 × = fourteen