Nieuwe titels
Leave a comment

Britse Cosmopolitan lanceert nieuwe titel: Cosmopolitan Fashion

Bij een nieuw modeseizoen brengen modebladen vaak extra edities uit: de Nederlandse ELLE heeft haar Stijlbijbel, Marie Claire heeft Marie Claire Fashion Shows en over de grens brengen VOGUE, ELLE en l’Officiel hun Collections-edities uit (die trouwens ook in Nederland verkrijgbaar zijn). In Groot-Brittannië heeft ook Cosmopolitan nu een speciale mode-editie gelanceerd: Cosmopolitan Fashion.

cosmopolitan_fashion_sep13_2

 
Cosmopolitan Fashion is 35% groter dan de reguliere Cosmopolitan, heeft een – voor een modeglossy vrij uniek – matte cover en bestaat uit 156 pagina’s gevuld met inspirerende en toegankelijke mode, accessoires en sieraden. Daarnaast bevat het een eerbetoon aan Cosmopolitan‘ s favoriete ontwerpers en de steden waar ze hun collecties tonen. Ook geven mode-insiders advies op het gebied van winkelen.
 

Lezers van Cosmopolitan geven het meeste geld uit aan mode
“Onze lezer is de kern van alles wat we doen en we weten dat ze van winkelen houdt”, zegt Ella Dolphin, Publishing Director van Cosmopolitan, in een interview met InPublishing. “Van alle tijdschriftenlezers spenderen Cosmopolitan-lezers in Groot-Brittannië het meeste geld aan mode. £1 op elke £14 die in kledingwinkels wordt besteed, komt uit de portemonnee van een ‘Cosmopolitan-consument’”.
 
Cosmopolitan hoopt met de nieuwe titel een nieuw publiek te bereiken, maar ook aantrekkelijker te zijn voor haar huidige lezers. Dolphin: “Door groter in formaat te zijn dan het maandblad creëren we een duidelijk verschil in de kiosk en vieren we de kracht van print.”
 

Lees het volledige artikel hier.

 
Cosmopolitan Fashion zal £ 4,99 (zo’n 6 euro) kosten, een stuk goedkoper dan Collections-edities die wel dertig euro kunnen kosten.
 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 × = fourteen