Covers
Leave a comment

Cover: Nigella Lawson siert de Britse Vogue

Een verrassende (eens wat anders dan nóg een keer Cara Delevingne of Kate Moss), maar tegelijkertijd een heel vanzelfsprekende keuze: televisiekok Nigella Lawson die de cover van de april-editie van de Britse Vogue siert. Deze maand wordt in Groot-Brittannië de laatste aflevering van het nieuwe kookprogramma ‘The Taste’, waar zij een van de drie juryleden is, uitgezonden en Nigella is populairder dan ooit (mocht dat kunnen). Daarnaast was ze de laatste maanden veel in het nieuws vanwege haar recente scheiding en de rechtszaak tegen twee voormalige assistentes (en vermeend cocaïnegebruik). Die populariteit blijkt ook wel uit de vele nieuwsberichten die vandaag zijn verschenen over de aankondiging van haar als covermodel.

 
Gekleed in een jade groene kanten jurk van Burberry Prorsum en naturel ogende make-up is dit haar debuut op de cover van de Britse Vogue, al is het niet de eerste keer dat ze in Vogue staat. Vanaf 1995 schreef ze jarenlang culinaire columns voor Vogue, nog voordat haar eerste kookboek ‘Hoe te eten’ uitkwam in 1998.

 
In het bijbehorende interview zegt ze dat gefotografeerd worden zonder make-up een angstaanjagende gedachte vindt. “Ik haat het ook wanneer er over mijn uiterlijk wordt gesproken, dan krijg ik altijd het gevoel dat ik in levende lijve zal teleurstellen.” Onmogelijk.

Nigella Lawson Vogue UK march 2014

De april-editie van de Britse Vogue is vanaf 10 maart verkrijgbaar.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× seven = 7