Nieuws
Leave a comment

Flow breidt uit naar Duitsland

Tijdschrift Flow zal vanaf dit najaar ook in Duitsland verschijnen. Uitgeverij Gruner + Jahr (G+J) in Duitsland – in Nederland uitgever van o.a. Vogue, Glamour en Quest – heeft een licentiedeal gesloten. In Nederland wordt Flow uitgegeven door Sanoma. In 2013 werd er al een Engelstalige editie van Flow in 20 landen gedistribueerd, dat werd al zo’n succes dat er voor 2014 zelfs 4 Engelstalige edities gepland staan. Brand director van Flow Joyce Nieuwenhuis zegt dat het eind van de groei nog niet in zicht is: “Er is interesse vanuit Japan, en ik zie nog volop andere kansen internationaal.”

Flow, vijf jaar geleden bedacht door Astrid van der Hulst en Irene Smit, is een van de weinige bladen die in oplage stijgt.
Smit: “We vonden het tijd dat er een blad kwam dat over onszelf ging in plaats van over trends. We gooiden alle bestaande bladenmakerswetten omtrent ijkpersonen, lachende vrouwen op de cover, nieuws halen uit persberichten en persbijeenkomsten en schreeuwende coverteksten overboord. We zijn een blad gaan maken waarin mindfulness en positieve psychologie een belangrijke onderlaag vormen. We geven inspiratie en inzichten omtrent hoe je anders over het leven kunt nadenken.” Astrid van der Hulst voegt toe: “Ook hebben we de illustratie omarmd. Flow is de afgelopen 5 jaar uitgegroeid tot een platform voor creatief talent. Illustratoren, knipkunstenaars, crafters. We doen inspiratie op op blogs, pinterest, instagram en bieden mensen van over de hele wereld een podium.”

flow

Bron: http://www.nederlandsmedianieuws.nl

Lees ook ‘Flow: ‘Klein is het nieuwe groot’.
 
 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one × = 3