Achter de schermen
Leave a comment

Flow: ‘Klein is het nieuwe groot’

“De lezers herkennen zich in Flow”, verklaart Brand Director van Flow, Joyce Nieuwenhuijs, het succes van Flow Magazine. “We werken met een klein en toegewijd kernteam van zes personen, met daarnaast veel freelancers. We vergaderen weinig en de lijnen zijn kort. Klein is het nieuwe groot, geloven wij.” Tijdens deze editie van Bladen in de Balie worden vijf tijdschriftsuccessen uitgelicht. Tijdschriften die het nét iets beter (of anders) doen dan de rest. Op het gebied van lezersmarketing, op salesgebied, met een succesvol event, in crossmediale aanpak of met bijzondere inkomstenbronnen en verdienmodellen. Flow Magazine is daar een van.

Klein is Flow niet in oplage. In Nederland ligt hij rond de 68.000 exemplaren en stijgt nog altijd. Daarnaast is in november vorig jaar ook de eerste internationale editie uitgebracht. “Crafting en DIY (Do It Yourself) is internationaal”, vult hoofdredacteur Astrid van der Hulst aan. Vanuit de hele wereld kregen ze foto’s toegezonden van enthousiaste lezers die het magazine kochten op een van de twintig vliegvelden waar deze eerste editie werd verspreid. Nieuwenhuijs: “Wij geloven dat een nieuw idee klein moet beginnen, om bij succes op te schalen.” Er zijn nu inderdaad plannen om een volgende editie met een hogere oplage te verspreiden in samenwerking met o.a. Barnes & Noble. Daarnaast zijn er gesprekken in Japan en komt er misschien een Duitse Flow op de markt.

flow international cover

Flow is geen magazine wat ik zelf lees, maar ik vind het magazine wel een heel mooi voorbeeld van wat je juist met een printmagazine kunt doen; qua papier, inserts en extra’s. En gezien de populariteit is het ook een blad wat nog ontbrak in de schappen. Flow is in 2008 (klein) gestart en sindsdien verschijnen er jaarlijks acht edities, met daarnaast specials, agenda’s, postzegels, ansichtkaarten en stationary. “Klein beginnen en vanaf daar uitbouwen”, benadrukte Nieuwenhuijs nog een keer.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 3 = eighteen