Interviews
Leave a comment

‘GIRLS’ in magazines

Na maanden wachten ging gisteren eindelijk het tweede seizoen van de serie Girls van start op betaalzender HBO. Lena Dunham, die de serie bedacht, (mede) schreef en een van de hoofdrollen voor haar rekening neemt, won op dezelfde dag ook nog eens twee Golden Globes: een voor beste comedyserie en een voor beste actrice in een comedyserie.

De serie wordt wel vergeleken met Sex and the City (want ook 4 vrouwen in New York in een serie over hun leven, seks en vriendschap). Maar Girls is realistischer (je kunt niet met een column per week een appartement in Manhatten betalen, laat staan daarnaast ook nog schoenen van 400 dollar per paar kopen), speelt zich af in Brooklyn en volgt de levens van mid-twintigers die nog studeren, geen geld hebben om een appartement te kunnen betalen of geen (betaalde) baan kunnen vinden.

In de wintereditie van i-D Magazine (ik vind het geweldig dat ze per editie verschillende covers hebben, waardoor ik dus de neiging heb hetzelfde blad nog een keer te kopen) staat een opiniestuk over de opmars van meer realistische televisieseries (dan bijvoorbeeld Gossip Girl of Beverly Hills 90210) zoals Girls en een 6-pagina tellend interview met Lena Dunham (Hannah). Een deel ervan is op de site al te lezen (ben ook verliefd op de website van het magazine trouwens).

In de februari-editie van de Nederlanse ELLE is deze maand een interview met een van de andere hoofdrolspelers, Zosia Mamet (Shoshanna), te lezen. VICE interviewde en fotografeerde een halfnaakte en zwangere Jemima Kirke (Jessa) en TeenVogue (ik stel voor dat de Nederlandse variant de volgende lancering wordt van G+J Uitgevers) Allison Williams (Marnie).

UPDATE Het tijdschrift Interview heeft in haar eerste editie van dit jaar Lena gebombardeerd tot It-girl.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 × one =