Nieuwe titels
Leave a comment

Gratis modemagazine: TrendingNY

TrendyNY-2-issues

 
Herinner je je het pop-up magazine Branché nog waar ik over schreef in maart? Vijf dagen lang werd het tijdschrift, gemaakt door redacteuren van de Amerikaanse Marie Claire, gratis verspreid in New York. Een half jaar later verspreidt dezelfde uitgever – Hearst – vier weken lang een ander gratis modemagazine in de metro’s van New York: TrendingNY.
 

 
TrendingNY wordt samengesteld door Emily Cronin, voormalig redacteur bij de Amerikaanse Harper’s BAZAAR en de Britse ELLE, en naast bijdragen van freelancers, bloggers en mensen uit de modeindustrie, werken ook fotografen van andere Hearst-tijdschriften als Cosmopolitan en Esquire mee.

 
Tot eind september wordt het wekelijks van maandag tot en met woensdag verspreid in een oplage van 50.000 exemplaren. Om het blad gratis te kunnen maken en verspreiden, zijn in de pilot issue bijvoorbeeld zo’n 20 van de 48 pagina’s advertenties. Door lezers – het is gericht op vrouwelijke Millenials die geïnteresseerd zijn in mode en beauty – te laten reageren via social media, wil de uitgever bepalen of het blad een succes is en of ze ermee doorgaan.
 

Hoe geweldig zou het zijn als zoiets naast Spits in het Nederland in het openbaar vervoer verspreid zou worden?!

 
Bron: WWD.com
 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× one = 4