Nieuwe edities
comment 1

Heisa rond Vogue-cover met Lena Dunham

Het gespeculeer begon al in oktober. Anna Wintour zou volgens Fashionista een ‘geheim’ diner met Lena Dunham hebben gepland om haar over te halen een covershoot te doen. Dat dit noemenswaardig is komt vooral doordat Anna Wintour niet zo van de volslanke covermodellen is, maar nood breekt wet, want de Amerikaanse Vogue kan wel een boost in de verkoop gebruiken en als hoofdrolspeler en bedenker van de hitserie ‘Girls’ spreek Lena Dunham veel (jonge) vrouwen aan en Vogue wil die doelgroep maar al te graag bereiken.

lena-dunham-00_171750304063-640x898

En nu is het zover. Deze week kwam het februarinummer uit met Lena op de cover en een editorial (met medespeler Adam Driver) in het blad, gefotografeerd door Annie Leibovitz. Erg mooie foto’s, kijk maar. De cover was groot nieuws, ook al is het niet de eerste cover van een modeblad dat ze siert. En toen rees de vraag: hoeveel zou er aan haar gephotoshopt zijn? Want Vogue is nogal van de Photoshop en Lena ‘voldoet’ niet aan de maten die Vogue normaal gesproken ‘eist’ van haar ‘modellen’. Een rel was geboren. De Amerikaanse site Jezebel loofde zelfs 10.000 dollar uit aan de persoon die aan de pre-Photoshop-beelden kon komen. En die kwamen er.
 
Gister was Lena’s reactie te lezen op de Franse website Slate (ze is op dit moment in Parijs), dat ze alle commotie niet begreep: “I understand that for people there is a contradiction between what I do and being on the cover of Vogue; but frankly I really don’t know what the photoshopping situation is, I can’t look at myself really objectively in that way. I know that I felt really likeVogue supported me and wanted to put a depiction of me on the cover.”  Lees hier de rest van haar reactie (in het Engels).

0

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× five = 30