Covers
Leave a comment

Het recyclen van covers

Je ziet het vaker bij tijdschriften die deel uitmaken van een groot wereldwijd concern, zoals Cosmopolitan, Vogue, Marie Claire of ELLE: artikelen die worden overgenomen en vertaald een paar maanden later in de editie van een ander land verschijnen. En zo ook fotoreportages die worden doorgeplaatst en soms ook covers die hergebruikt worden.

Een foto uit de fotoreportage met Kate Moss uit de Britse Vogue van juni werd bijvoorbeeld deze maand gebruikt voor de juli-cover van de Australische Vogue. Exacte kopieën komen niet zo vaak voor, want de covers van de verschillende landenedities verschillen vaak nogal van elkaar. Alle edities hebben hun eigen stijl. De covers van de Franse Vogue schreeuwen bijvoorbeeld ‘fashion’, de Duitse zijn vaak erg clean (lees: saai) en die van de Nederlandse Vogue ogen wat artistieker. “We willen een Nederlandse zuster zijn, maar wel een met een eigen identiteit”, aldus Karin Swerink, hoofdredacteur van de Nederlandse Vogue in de Volkskrant van 21 maart vorig jaar.

 
Dat covers ook wel eens gebruikt worden voor een andere titel komt minder vaak voor en is in het geval van de Duitse Glamour deze maand dus wel opmerkelijk. Een maand nadat de Britse Vogue namelijk met deze cover in de schappen lag, ligt nu de Glamour (onderdeel van hetzelfde uitgeefconcern als Vogue, Condé Nast) met een exacte kopie van de Kate Moss-cover in de schappen.

 
Victoria Beckham - ELLE UK March 2013

Vogue australia july 2013

Elle UK March 2013 Babara Palvin. 2

Van links naar rechts: Britse Vogue (juni 2013), Australische Vogue (juli 2013) en de Duitse Glamour (juli 2013)

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 × = nine