Leestips, Nieuwe edities
comments 3

Industrie Magazine #07

Ze komt me bekend voor, ken ik haar? Is het een modeontwerpster? Nee. Moet ik haar kennen? Ja en nee. Het covermodel van de zevende editie van Industrie (the world’s first culture of fashion magazine magazine) hoort namelijk in het rijtje Anna Wintour, Grace Coddington en André Leon Talley thuis. Tonne Goodman, want zo heet ze, is al sinds 1999 fashion director van de Amerikaanse Vogue. Bekend bij insiders, maar niet bij het ‘grote’ modepubliek. Het is dus niet zo gek dat Industrie, hét tijdschrift over de modeindustrie, haar op de cover heeft geplaatst.

Industrie verschijnt twee keer per jaar en staat vol pagina’s-lange interviews met mensen uit de modeindustrie: modeontwerpers, (mode)redacteuren, fotografen, stylisten, personal trainers, directeuren van modelabels, modellen, kappers, visagisten, hoofdredacteuren, assistenten, managers, etc. Door de lange interviews krijg je echt inkijk in het werk van de geïnterviewde en hoe ze in die positie terecht zijn gekomen. (In het geval van Goodman, die overigens ook ooit met Diana Vreeland werkte: “Grace Coddington said to Anna, ‘What about Tonne?’ And the rest is history.”)

Bewaarexemplaar
Het magazine is een slag groter dan een gemiddeld tijdschrift en heeft een dikke kaft, waardoor je een behoorlijk boekwerk in handen hebt. Dat past wel bij de opzet. Het is geen ‘wegwerp’ tijdschrift, je zult het niet in een uur uit hebben, maar zo nu en dan een of meerdere interiews lezen. Een bewaarexemplaar.

Naast het lezenswaardige interview met Goodman zijn er ook onder andere interviews te lezen met Nasty Girl-oprichter Sophia Amoruso (lees ook vooral haar boek ‘#Girlboss’), model Lara Stone en oprichter van het tijdschrift 032c Joerg Koch, zien we jeugdfoto’s van Derek Blasberg (redacteur bij Harper’s BAZAAR, V Magazine en VMAN), een editorial met kleding uit de beginjaren van Alexander Wang’s carrière en een ode aan Helmut Lang door fotograaf Juergen Teller.

Industrie is o.a. te koop bij de Bruna voor 11 euro.

Nieuwsgierig geworden? Er is een exemplaar van Industrie te winnen. Reageer hieronder als je kans wilt maken. 

0

3 Comments

  1. wow eigenlijk gewoon een boek dus! Leuk artikel! Ik ken dit blad niet. Leuk om er zo enthousiast over te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven × = 21