Nieuws
Leave a comment

Jackie naar 2 edities per jaar, zonder vaste redactie

Het is een jaar nadat Jackie een doorstart maakte, nu bekend is geworden dat de gehele redactie (6 man) ontslagen is en er nog maar twee in plaats van zes edities per jaar zullen uitkomen. Volgens uitgever – en hoofdredacteur van het tijdschrift JFK – Willem Baars zijn de teruglopende advertentie-inkomsten de reden. Niet gek, als je bedenkt dat het tijdschrift de afgelopen twee jaar nogal wat te verduren heeft gehad en daardoor ook niet meer was wat het geweest is.

Jackie coveres

Nog voor het faillissement van de uitgever in maart 2013, ging het al een jaar niet zo lekker meer. Door het ‘Niggabitch’-incident stapte toenmalig hoofdredacteur Eva Hoeke in december 2011 op, en vlak daarna een groot deel van de redactie, omdat ze niet voor haar opvolger Bastiaan van Schaik wilden werken. Sindsdien was de tone of voice van Jackie al niet meer hetzelfde. Tijdens Hoeke’s ‘regime’ verscheen Jackie acht keer per jaar (zes keer regulier en twee special editions, zoals Jackie Business) en lag de oplage volgens de uitgever rond de 55.000 exemplaren. Na het faillissement werd Suzanne Arbeid hoofdredacteur, maar zij kon het tij niet meer keren.

 
De uitgever benadrukt dat het tijdschrift wel blijft bestaan en dat redacteuren op projectbasis ingehuurd worden om jaarlijks twee edities te maken die inhoudelijk meer de vrouwelijke tegenhanger van JFK moeten worden. Ook komt er een nieuwe website.

 
 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one × = 4