Nieuwe edities
Leave a comment

Jourdan Dunn eerste donkere model in 12 jaar dat Britse Vogue-cover siert

De Britse Vogue staat niet bekend om haar diversiteit aan covermodellen. Kate Moss komt gegarandeerd elk jaar voorbij, het afgelopen jaar zelfs twee keer, net als Cara Delevingne. Maar nu bekend is geworden dat het donkere model Jourdan Dunn de – lenteachtige – cover van het februarinummer siert, is er extra kritiek, omdat het twaalf jaar geleden is dat een donker model solo de cover sierde: Naomi Campbell om precies te zijn.

Jourdan-Dunn-Vogue-february-2015

 
In twaalf jaar tijd zijn er slechts twee andere donkere niet-modellen op de cover verschenen: Beyoncé in 2013 en Rihanna in 2011.

 
De Britse Vogue is trouwens niet het enige tijdschrift dat geen enkel donker model op de cover plaatste het afgelopen jaar, ook de Britse en Amerikaanse editie van Harper’s BAZAAR, de Britse, Nederlandse, Franse, Russische en Oekraïense Vogue, Teen Vogue, Numéro, LOVE en Porter niet.
 
Jourdan Dunn stond al wel eerder solo model op de cover van het Britse zusje van Vogue, Miss Vogue, en deelde in 2008 een Vogue-cover met de modellen Rosie Huntington-Whiteley en Eden Clark.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one × 5 =