Lay-out
comments 2

Lay-out inspriratie: Topshop Magazine

Topshop brengt – naast ASOS – een van de mooist gemaakte magazines-van-modemerken uit: Topshop 214 Magazine (naar het adres van Topshop aan Oxford Street in Londen). Twee keer per jaar, tegelijk met de nieuwe modeseizoenen.

Dat doen ze niet helemaal zelf, maar met behulp van creative agency Useful uit Londen, dat ook aan onder andere Wonderland Magazine en USED Magazine meewerkt. Zij namen de art direction, design en productfotografie voor hun rekening: elk nummer aangepast aan de trends van het nieuwe seizoen. Hieronder wat lay-out voorbeelden uit de nummers van AW/10 tot SS/12.

Topshop_magazine_layout

Bron: Weareuseful.com

0

2 Comments

  1. Heel mooie lay-out! Wat ik mij afvraag, hoe zit het met de auteursrechten van de beelden die jullie plaatsen? Mogen jullie dit zomaar online zetten?

  2. Ja he! Deze beelden komen van het bureau dat de vormgeving heeft gedaan voor dit nummer, vandaar de verwijzing naar hun site. We hebben de foto’s van die pagina’s dus niet zelf gemaakt.
    Het voordeel van afbeeldingen van covers plaatsen is dat je geen problemen hebt met auteursrechten en bij beelden die van Pinterest komen (bijv. fashion editorials) plaatsen we altijd een verwijzing naar de originele bron en/of de fotograaf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× nine = 36