Nieuws
Leave a comment

Modejournalist Suzy Menkes vertrekt naar Vogue

Er zijn weinig modejournalisten met zo’n staat van dienst als Suzy Menkes: 25 jaar chef mode en modecriticus van The International New York Times (voorheen International Herald Tribune). Maar ook gerenommeerde modejournalisten op leeftijd (70) willen weleens wat anders. En dus werd deze week bekend dat Menkes overstapt naar Vogue om daar ‘internationale redacteur’ te worden. Het wordt de ‘mode-transfer’ van het jaar genoemd.

“Ik ben erg dankbaar dat ik 25 jaar heb mogen werken bij de International Herald Tribune – een krant waar ik de volledige ruimte kreeg om mezelf vrij en eerlijk uit te drukken en ik denk dat dit het perfecte moment is om deze nieuwe uitdaging aan te gaan in het digitale tijdperk”, zegt Menkes. “Ik krijg zo de mogelijkheid om voor een breder, wereldwijd publiek te schrijven via de Vogue websites.” Voor Vogue zal ze als moderedacteur en -criticus voor alle 27 internationale websites schrijven. Uitgever Condé Nast International lijkt hiermee het niveau van de sites naar een hoger niveau te willen tillen.

“Het is fantastisch dat Suzy deel van ons team wordt”, zegt Vogue UK-hoofdredactrice Alexandra Shulman. “Haar ervaring is onbetaalbaar en ik heb altijd al tegen haar opgekeken.”

In een blog voor de Volkskrant schrijft moderedacteur Bregje Lampe: ‘Wie in de mode werkt, leest Suzy. Punt uit. Menkes is voor een modejournalist wat Simon Carmiggelt is voor een columnist. Een voorbeeld.’ Wel heeft ze haar twijfels of Suzy nog net zo kritisch zal (of kan) blijven, nu ze in dienst komt bij ‘een glossy die afhankelijk is van advertenties van luxe modemerken en die het verder niet zo nauw neemt met journalistieke onafhankelijkheid’.

Bron: Vogue.co.uk

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven × = 42