Nieuwe titels
Leave a comment

Nieuw tijdschrift: Assistant

assistent cover

Menig gerenommeerd fotograaf, redacteur, stylist en modeontwerper is ooit begonnen als assistent. Fotograaf David Bailey deed bijvoorbeeld ervaring op bij John French voordat hij zelf uitgroeide tot een van de beste van zijn generatie, Phoebe Philo was bij Chloé assistent van Stella McCartney en nam jaren later haar functie als creative director over, Sarah Burton kwam vers uit de ‘collegebanken’ van Central Saint Martins Alexander McQeen ondersteunen en heeft na zijn dood het stokje overgenomen en ook Anna Wintour begon haar carrière in de modejournalistiek als assistent, in 1970 bij Harper’s & Queen.

 Bladen als Industrie en websites als The Business of Fashion (BoF) geven al een kijkje achter de schermen van de modeindustrie. Nu is er een blad dat een inkijkje geeft in de posities in de modeindustrie waar het vaak allemaal begint: onderaan.

Assistant is opgericht door Brais Vilasó (op dit moment fashion assistent bij Balenciaga in Parijs) en Xim Ramonell (Zara), beide 25. Ze bleken een gezamenlijke interesse te hebben in de assistenten van make-up artists, fotografen en stylisten die om hen heen werkzaam waren. Assistant ‘viert de toekomst van de mode’.

Intern
Een vergelijkbaar tijdschrift is indie magazine Intern, dat vorig jaar voor het eerst verscheen nadat het via Kickstarter genoeg geld bijeen had gebracht: een tijdschrift over stagiairs in de creatieve sector, dat twee keer per jaar verschijnt. Assistant is door de oprichters zelf gefinancierd.

Assistant is in Nederland verkrijgbaar bij Athenaeum Nieuwscentrum in Amsterdam en kost 15 euro.
Klik hier voor alle verkooppunten van Assistant.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 × seven =