Nieuwe titels
Leave a comment

Nieuw tijdschrift: Healthy You

healthy you 2 v

Vaak wordt een nieuw blad met veel bombarie gelanceerd: maanden vooraf al de aankondiging, dan foto’s van het lanceringsfeestje en vervolgens een speciaal uitgelichte plek in het tijdschriftenschap. Maar volgens mij ontbrak dat hier, want ik heb dus helemaal gemist dat er in april een nieuw tijdschrift voor vrouwen is verschenen over sport en gezondheid: Healthy You, wat qua uitstraling en inhoud wel wat lijkt op het vorig jaar gelanceerde Women’s Health.

Healthy You is van oorsprong een Britse titel. Naast vertaalde artikelen uit de Britse editie zal volgens de uitgever tenminste twintig procent van het tijdschrift uit ‘lokaal’ nieuws en informatie bestaan, geschreven door de redactie van Gezond Eten.

Women’s Health
Vorig jaar april werd de Nederlandse editie van de internationale titel Women’s Health gelanceerd. Al na twee succesvolle nummers werd besloten de verschijningsfrequentie te verhogen van drie naar zes keer per jaar en afgelopen winter werden er 43.000 exemplaren verkocht. Dat aantal zal in het voorjaar nog wel een stuk hoger hebben gelegen, met het oog op de ‘bikini body’. Dat er behoefte was aan een vrouweneditie van de Men’s Health is wel duidelijk, dus het is niet zo gek dat er een soortgelijk tijdschrift is verschenen.

Healthy You zal ook zes keer per jaar verschijnen.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× four = 36