Blog
comments 2

PLOG: Vogue Festival 2014 – dag 1

Dit weekend was ik in Londen voor het Vogue Festival. Van beide dagen heb ik een photo-log (plog) bijgehouden.

IMG_4973 kl

De ‘voorbereiding’ begon al in het vliegtuig de dag ervoor met de Britse Vogue met de bijna make-up loze Nigella Lawson. Het vijf pagina’s tellende artikel is geschreven door Vogue-editor Fiona Golfear, die al meer dan dertig jaar bevriend is met Nigella. Veel inside information dus.

foto (49)


Het was de tweede keer dat ik verbleef in het twee sterren-hotel Colombia, direct tegenover Hyde Park en slechts twee metrohaltes vanaf Oxford Street. Het hotel is niet heel luxe, maar heeft wel die oud-Engelse stijl.

IMG_5033 kl

Via de Hungerford Bridge over de Thames loop ik naar de Queen Elizabeth Hall in het Southbank Center, waar het Vogue Festival nu voor de derde keer plaatsvindt. Om toegang te krijgen tot het festival waren er dit jaar twee manieren: je koopt een of meerdere tickets voor een interview dat je wilt bijwonen (à £40) en hebt daarmee ook enkele uren toegang tot het ‘festivalterrein’ of (nieuw dit jaar) je koopt een goedkoper ticket (£25) waarmee je alleen toegang hebt tot het ‘festivalterrein’. Ik zag een paar opvallend jonge fashionista’s rondlopen voor wie het festival hierdoor waarschijnlijk toegankelijker is geworden.

IMG_5048

Op het ‘festivalterrein’ was ook genoeg te doen. Zo kon je je nagels laten lakken met OPI-nagellak en er de letters V O G U E in laten zetten…

IMG_5083

… je laten opmaken in de nieuwe make-up trends…

IMG_5085

… en je  haar laten doen (krullen, stijlen of vlechten).

IMG_5043

Een paar keer per dag vonden er styling demonstrations plaats. Hier illustreert Vogue’s market editor Emma Elwick-Bates hoe je een witte blouse kunt combineren.

IMG_5050 bw

Er was een Vogue-shop met Vogue-merchandise, maar ook boeken van Alexa Chung (‘IT’) en Alexandra Shulman (‘Can We Still Be Friends’), fotoboeken als die van fotograaf Nick Knight of met Vogue-covers door de jaren heen.

IMG_5082

Er was weer een Vogue-cover fotowand. Dit was een van de schaarse momenten dat er niet iemand voor stond te poseren.

IMG_5081

Een andere zaal was ingericht als bioscoopzaal, waar elke 20 minuten een compilatie van Vogue-fotoshoots waren te zien. De zaal oogt hier leger dan hij was.

IMG_5077

En daar at ik de lekkerste popcorn OOIT. Sweet coconut and vanilla-smaak van het merk ProperCorn.

IMG_5067

Ik kwam vandaag voor het interview met Phoebe Philo, hoofdontwerper van Céline, een van de meest populaire, toonaangevende en gekopieerde modemerken van dit moment (het artikel volgt later). Ze wordt geïnterviewd voor Vogue‘s hoofdredacteur Alexandra Shulman.

IMG_5075

Vogue‘s Alexandra Shulman interviewt Phoebe Philo.

 

0

2 Comments

  1. Jil says

    Leuk artikel om zo een indruk te krijgen van hoe het Vogue Festival eruit ziet en wat je daar allemaal kan doen. Klinkt wel interessant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 × one =