Blog
Leave a comment

PLOG: Vogue Festival 2014 – dag 2

Het Vogue Festival duurt twee dagen. Lees hier over dag 1. Hieronder vind je het photo-log van dag twee.

English breakfast - photo by Regina Zwaagstra Tegen bijbetaling kun je in hotel Colombia wat uitgebreider ontbijten, dat werd dus een Engels ontbijt en scrambled eggs.

Primrose HillOmdat ik vandaag pas laat richting het festival ging en het zo’n 20 graden was, gingen we eerst naar Primrose Hill, dat boven Regent’s Park ligt. Vanaf daar heb je namelijk een uitzicht over heel Londen (tip!).


Want To Work In Fashion?Om half 5 ‘volgde’ ik de masterclass ‘Want to work in fashion?’

Vogue Festival 2014

En het waren niet de minste namen van wie we de masterclass kregen. Van links naar rechts: Lisa Armstrong (fashion editor van The Daily Telegraph en ze schrijft nog regelmatig voor de Britse Vogue), Louise Wilson (course director van het gerenommeerde opleidinginsituut op kunst- en modegebied Central Saint Martins), Daniel Marks (directeur van het Londense PR-bureau The Communications Store), Alexandra Shulman (hoofdredacteur van de Britse Vogue) en Sarah Burton (hoofdontwerper van het modemerk Alexander McQueen). Een artikel met hun tips volgt nog. 

plattegrondPlattegrond van het festivalterrein.

Lucinda Chambers - fashion director Vogue

Na de masterclass ‘volgde’ ik een ander soort masterclass, gegeven door Vogue’s fashion director Lucinda Chambers, over hoe je een trenchcoat stylet. (Op de foto is ze eerst de jurk voor eronder aan het stylen.)

Vintage Magazine Shop

 Na afloop van het festival nam ik de metro naar Soho, want ik had gelezen over een vintage magazine store (39-43 Brewer Street). Een walhalla voor tijdschriftfanaten. Naast heel veel vintage magazines, variërend in prijs van £5 – £15, kun je hier ook terecht voor filmposters, T-shirts, kaarten, tassen en mokken e.d. Op het eerst gezicht denk je dat het aanbod wat tegenvalt, maar je moet dus naar de kelder, waar héél veel jaargangen tijdschriften te vinden zijn. Je kunt er edities uit de jaren vijftig vinden, maar ook meer recente.

Vintage Magazine Shop

Dit is de kast met Britse Vogue‘s, beneden in de kelder, die me doet denken aan mijn eigen Expedit-kast vol tijdschriften. Kiezen was nagenoeg onmogelijk, maar ik ben uiteindelijk gegaan voor een Britse Vogue uit februari 2001 (er stonden artikelen in over Sex and the City).

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight × = 24