Interviews
Leave a comment

Interview: Milou Verbeke van F.A.L.L. Magazine

Aanstaande donderdag verschijnt de eerste editie van F.A.L.L. Magazine, een blad over Fashion, Art, Literature & Lifestyle, gericht op mannen en vrouwen tussen de 20 en 35 jaar. Milou Verbeke, oprichter, eigenaar en hoofdredacteur van F.A.L.L. Magazine vertelt wat we van het blad kunnen verwachten.

Hoe is het idee voor F.A.L.L. Magazine ontstaan?
“Ik heb literatuurwetenschap gestudeerd en tijdens mijn studie kwam ik erachter dat literatuur en kunst nog best een ‘ver-van-mijn-bed-show’ is voor de doelgroep van F.A.L.L. Magazine. In de huidige bladenwereld zijn er al zijn wel vakbladen en bladen over bijvoorbeeld alleen literatuur als ‘Das Magazin’, wat een ontzettend goed tijdschrift is, maar je koopt het wanneer je echt alleen over literatuur wilt lezen.

Naast mijn interesse in literatuur heb ik ook altijd al iets gehad met fashion. Ik wilde kijken of ik deze twee onderwerpen kon combineren op een manier die toegankelijk is voor de eerder genoemde doelgroep. Hierbij kwamen later ‘Art’ en ‘Lifestyle’, waardoor de naam ‘F.A.L.L.’ is bedacht.
Ook wilde ik heel graag een platform bieden aan nieuw talent. Er is zoveel talent wereldwijd en het is zo ontzettend leuk dit talent te zoeken en te ontdekken. Met F.A.L.L. wil ik dit nieuwe talent de kans geven zijn of haar talent aan de wereld te laten zien.”

Hoe onderscheidt F.A.L.L. Magazine zich van andere bladen?
“F.A.L.L. is geen vakblad, maar ook geen glossy. Het is bedoeld voor mensen die wel bijvoorbeeld de Museumnacht bezoeken, maar nog niet snel op een vrije zondag naar het museum toe gaan. F.A.L.L. biedt aan alle vier de onderwerpen evenveel aandacht (in het ene nummer iets meer als in het andere) maar de nadruk ligt zeker niet op, bijvoorbeeld, fashion.”

Hoe heb je het team om je heen verzameld?
“Toen ik het idee van het magazine had bedacht, heb ik het gelijk besproken met een goede vriendin, Sabine de Graaf (Creative Director F.A.L.L. Magazine). Ik wilde haar er heel graag bij betrekken en ze was gelijk enthousiast. Daarnaast was het heel fijn dat zij een hele andere achtergrond heeft, namelijk Antropologie. Natuurlijk hoor je altijd om je heen dat je niet moet gaan samenwerken met een vriendin, maar Sabine en ik vullen elkaar juist heel goed aan. Daarnaast spreken we irritaties gelijk uit, ik denk dat dat wel heel erg belangrijk is.

Sophie Gerritsen (Art Director F.A.L.L. Magazine) werkt sinds 1 januari bij F.A.L.L. via een sollicitatie. Mirjam de Ruiter (Fashion Director F.A.L.L. Magazine) is stylist en was er in eerste instantie bij gekomen om één van de shoots te produceren en stylen. Dat beviel zo goed dat ze niet meer is weggegaan! Jikke Meuwissen (Editor F.A.L.L. Magazine) is in eerste instantie begonnen als stagiaire en uiteindelijk ook deel van het F.A.L.L. team geworden.
Tot slot zijn er nog Mark de Graaf (Editor at Large), Samira Kayadibi (Online advertising coordinator) en Renske Visser (Online Director), die parttime bij F.A.L.L. werken.”

Wat kunnen we van de eerste editie verwachten?
“Er verschijnen 6 nummers per jaar, die allemaal een eigen thema hebben. Het thema van het eerste nummer is ‘First Glance’. Het ontdekken van iets nieuws, het zetten van de eerste stap. In het eerste nummer worden de onderwerpen kunst en fashion heel erg naar elkaar toe getrokken, we hebben kunst van artiesten op een muur geprojecteerd waar het model in is gaan staan. Dat zijn onwijs mooie beelden geworden. Daarnaast interviewen we beginnend kunstenaar Frederic Klein in Berlijn en zal er een preview van een boek in staan. In elk nummer staat de ‘Sharing Your Talent’-contest, een wedstrijd waarbij talent zijn of haar werk kan insturen. Dit zal beoordeeld worden en het beste werk zal worden gepubliceerd in het volgende nummer.”

Wat wil je bereiken met F.A.L.L.?
“Ik hoef geen 250.000 oplages per nummer te bereiken met F.A.L.L., ik wil juist dat het een (klein) beetje exclusief blijft. Wel wil ik het platform uitbreiden, om nog meer nieuw talent een kans te kunnen geven. De ‘Sharing Your Talent’ contest willen we op den duur gaan uitbreiden naar, wie weet, een foundation.”

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven × 2 =