Leestips, Nieuwe edities
Leave a comment

Review: ELLE COLLECTIONS A/W 2014

De fashion weeks voor de lente- en zomercollecties van 2015 zitten nog vers in het geheugen, maar denk even terug aan de supermarkt van Chanel, de sjaals met persoonlijke initialen van Burberry Prorsum en Moschino’s ‘McDonalds ‘M’’ die in februari in New York, Parijs, Londen en Milaan werden gepresenteerd.

In ELLE Collections, een Britse uitgave en een grotere en veel uitgebreidere versie dan de Nederlandse ELLE Stijlbijbel, vind je grof gezegd alle fashion weeks van februari en maart van dit jaar gebundeld en dat gaat veel verder dan enkel pagina’s met catwalk-looks per modemerk of streetstyle foto’s van fashion week-bezoekers. Het is bovendien een van de mooiste tijdschriften die ik in tijden heb gelezen.

WhatsApp-gesprekken en de Heilige Drie-eenheid achter Chanel
Backstage foto’s worden afgewisseld met pagina’s vol catwalk-looks waarbij ingezoomd wordt op details – inclusief sassy commentaar: van broekspijp tot oog make-up en van stofprint tot hengsels. Bloggers en stylisten tonen hun garderobe in ‘pieces of me’, er staan uitgeschreven transcripties van de (ongecensureerde) reactie van ontwerpers direct na afloop van hun show in, een schema welke muziek tijdens welke show werd gedraaid, backstage maps van wat er achter de schermen plaatsvond bij de shows (zo stonden er bij Lanvin 170 flessen champagne klaar) en hilarische WhatsApp-gesprekken tussen fashion editors tijdens Fashion Week,

Maar ook The Selby-achtige foto’s van de werkruimtes van ontwerpers, een groot stuk over Heilige Drie-eenheid achter Chanel: Karl Lagerfeld, Bruno Pavlovsky (president of fashion) en Virginie Viard (studio director). Zo valt te lezen dat het idee voor de supermarkt-show van Lagerfeld kwam. Al voegt Viard toe dat hij nog nooit naar een supermarkt is geweest. Ook gaan we een dag op pad met Justin O’Shea (inkoper) en Claude-Alain Descamps van de populaire webshop MyTheresa.com en lezen we een interview met een van de belangrijkste modeshow-producenten die er is; Alex de Betak en zijn team produceren zo’n 50 tot 100 shows per jaar.

Flow meets ELLE
Voor wie is ELLE Collections? Voor iedereen die van mode houdt, de fashion weeks op de voet volgt, maar ook die liefhebber is van (mode)magazines. Het is een met liefde voor het (papieren) tijdschrift gemaakt blad. Een collectors item ook: met een dikke omslag, verschillende soorten papier en een heus stickervel! Het lijkt Flow wel.

Het nadeel aan ELLE Collections? De prijs. In Groot-Brittannië kost-ie maar 7 pond, in Nederland is er een prijskaartje van 24,95 euro aan gehangen, maar laat je daar alsjeblieft niet door weerhouden.

ELLE Collections is een uitgave van ELLE UK
196 pagina’s
24,95 euro
Te koop bij de grote boekhandels, Athenaeum Nieuwscentrum, AKO en Bruna
Bekijk hieronder een hyperlapse-video voor een impressie van ELLE Collections.

Een van de mooiste tijdschriften van dit moment: ELLE Collections

Een video die is geplaatst door @sakatchewan op

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 × = fifty four