Blog
Leave a comment

Wanda Nylon – het modelabel dat regenafstotende kleding weer hip maakte

Wanda Nylon - september issues

De doorzichtige trench coats en biker jackets zijn een hit dit seizoen. De transparante regenafstotende kleding van het Parijse modelabel Wanda Nylon heb ik inmiddels in meerdere septemberedities voorbij zien komen. Hierboven op de cover van de Turkse Vogue en gedragen door Rita Ora in de Britse Glamour.

Geïnspireerd door het het sombere weer in Parijs hebben Johanna Senyk (voormalig stylist en casting director van onder andere The Row) en Peter Hornstein (een Duitse modeontwerper gespecialiseerd in high tech materialen) een collectie samengesteld waardoor je er op regenachtige dagen toch fashionable uit kunt blijven zien én droog blijft; gemaakt van waterbestendige materialen als pvc, nylon en polyester.

Bij het ontwerpen van deze collectie trench coats en biker jackets (want ze ontwerpen daarnaast ook bijvoorbeeld regenafstotende sweaters en pencil skirts) hebben ze traditionele silhouetten van jassen gemoderniseerd en de dikke naden – vaak in meerdere kleuren – moeten de illusie wekken dat de jas getekend is. Dat is vooral goed te zien in de foto in Glamour, waarop het lijkt alsof een illustrator de naden van de jas er later heeft opgetekend met een dikke stift.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 6 = forty eight