Achter de schermen, Werken bij een tijdschrift
comment 1

Wat doet een senior art editor bij Vogue?

Rasha Kahil is senior art editor bij de Britse Vogue. Op het Vogue Festival 2015 in Londen vertelt ze tijdens een masterclass magazine editing wat haar werk inhoudt. “Een idee voor een artikel kan ook níet doorgaan als we er visueel niks mee kunnen.”

Als senior art editor bedenkt Rasha Kahil visuele concepten voor artikelen. Ze bepaalt het beeld bij artikelen, maar ook het ritme op een pagina. Welke beelden gebruik je groot, gebruik je beeld uit het archief of nieuwe beelden? “Wij maken een artikel visueel aantrekkelijk”, vat ze het samen.

‘Een idee kan ook níet doorgaan als we er visueel niets mee kunnen’

Haar werk begint wanneer een artikel is toegezegd, het hoeft niet per se al geschreven te zijn. Wekelijks vindt er een vergadering plaats over de visuals van alle verhalen van een editie. Dat kan bijvoorbeeld een stilleven zijn bij een stuk over ‘een maand zonder cash leven’, waarvoor zij de props bedenkt en verzamelt en een fotograaf het laten schieten. “Een idee kan ook níet doorgaan als we er visueel niks mee kunnen. Soms worden dingen geschrapt als we geen beeld hebben.”

Matisse
“Je moet goede ideeën hebben, maar ook visueel kunnen denken, op Vogue-niveau.” Als voorbeeld geeft ze een artikel over de tentoonstelling rond Henri Matisse, die vorig jaar in Tate Modern te zien was. “Je moet iets creëeren dat nog niet getoond is. Matisse was een onderwerp waar iedereen al over schreef, dus we moesten iets origineels verzinnen. Het werd ‘hoe inspireerde Matisse fotografen?’ We toonden beelden van modeproducties in Vogue geïnspireerd op Matisse, we hebben niet één afbeelding van zijn werk in het artikel gehad.” Het leverde beelden op van editorials uit Vogue van 1949 tot 2008.

Rainbow Queen
Er worden ook ideeën gepitcht die alleen visueel zijn. ‘Rainbow Queen’ is daar een succesvol voorbeeld van. Rasha en haar collega’s bestudeerden de outfits van Queen Elizabeth over een periode van twaalf maanden en kwamen zo tot een kleurenwaaier van outfits, inclusief percentages hoe vaak een betreffende kleur was gedragen. Het leverde zo’n sterk visueel beeld op, dat zelfs kranten het oppikten en er over schreven.

rasha

Rasha Kahil studeerde grafisch design aan de American University in Beiroet, volgde de opleiding communication, art & design aan the Royal College of Art in Londen en een cursus illustratie aan Central Saint Martins. Ze deed na haar studie werkervaring op als designer bij Dazed & Confused in 2006. Daarna ging ze freelancen voor onder andere Esquire, ELLE, Shortlist en Vogue. Sinds 2011 werkte ze fulltime bij de Britse Vogue als senior art editor.

Bron foto Rasha: LinkedIn
Bron foto ‘Rainbow Queen’: Daily Mail

Elke woensdag lees je op Latest Issue meer over de verschillende functies bij de Britse Vogue: features editor, photo editor, art editor, chief sub editor, editor en contributing editor.

0

1 Comment

  1. Pingback: Hoe werkt een eindredacteur bij Vogue? | Latest Issue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 × = fifty six